ua en ru

МЗС: бойовики, дотримуючись режиму тиші, просувають свої інтереси у політичній сфері

МЗС: бойовики, дотримуючись режиму тиші, просувають свої інтереси у політичній сфері Фото: міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Клімкін: Україна повинна знайти шляхи для того, щоб мінські домовленості виконувалися з обох сторін

Бойовики, дотримуючись режиму тиші в зоні проведення антитерористичної операції (АТО), хочуть отримати нову динаміку в просуванні своїх інтересів у політичній сфері. Про це журналістам повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає кореспондент РБК-Україна.

"По-перше, мінські домовленості ми повинні виконати, ми не повинні впадати в якісь абстрактні дискусії, коли ні Росія, ні підтримувані нею Донецьк і Луганськ не виконують нічого, починаючи з безпеки. Зараз вони спеціально створюють вигляд, що безпечний темп просувається краще і на підставі цього хочуть отримати нову динаміку в просуванні своїх інтересів у політичній сфері. Так ніколи не буде. Мінськ - це загальне комплексне бачення", - заявив Клімкін.

За його словами, говорити про якісь інші формати - це поки що абстрактна дискусія.

Клімкін також зазначив, що Україна повинна знайти шляхи для того, щоб мінські домовленості виконувалися з обох сторін.

"У нас є солідарність, у нас є санкції, у нас є політичний тиск, але ми повинні просуватися в тому напрямку, щоб до кінця року реально Мінськ виконати і повернути контроль над кордоном", - заявив міністр.

Нагадаємо, за інформацією АПУ, на окремих ділянках фронту на Донбасі бойовики імітують виконання мінських угод.