ua en ru

МЗС Білорусії: Мінськ готовий піти на адекватні заходи у відповідь на санкції ЄС

Мінськ готовий піти на пропорційні та адекватні заходи у відповідь на сьогоднішні санкції Ради Євросоюзу. Про це заявив прес-секретар, начальник управління МЗС Білорусії Андрій Савіних, коментуючи рішення про санкції з боку ЄС щодо Білорусі, передає РБК.
"Напруженість у відносинах з Європейським союзом - це не наш вибір. Однак рішення Ради ЄС змушує Республіку Білорусь піти на пропорційні та адекватні за змістом заходів, які будуть спрямовані на зміцнення суверенітету Білорусі, збереження стабільності та консолідації білоруського суспільства", - заявив А.Савіних.
Нагадаємо, Рада міністрів закордонних справ ЄС сьогодні прийняв рішення заборонити в'їзд до Євросоюзу 158 посадовим особам Білорусії, включаючи президента Олександра Лукашенка. ЄС вважає їх причетними до порушення фундаментальних прав в Білорусі, переслідуванню опозиціонерів і активістів громадянського суспільства. У рамках санкцій будуть також заморожені їхні активи в країнах ЄС, якщо такі виявляться. Санкції не торкнулися міністра закордонних справ Білорусі Сергія Мартинова і першого віце-прем'єра Володимира Семашка для збереження офіційних дипломатичних контактів.