ua en ru

МЗС Білорусі: для виконання мінських угод варто пройти ще "чималий шлях"

МЗС Білорусі: для виконання мінських угод варто пройти ще "чималий шлях" Фото: МЗС Білорусі

Білоруське МЗС не бачить іншої альтернативи мінським угодами

Міністерство закордонних справ Білорусі заявляє, що, незважаючи на відомі труднощі й виклики, пов'язані з практичною реалізацією всього комплексу мінських домовленостей, альтернативи їх сумлінного виконання всіма сторонами сьогодні не існує, передає прес-служба відомства.

"Республіка Білорусь переконана в тому, що, незважаючи на відомі труднощі й виклики, пов'язані з практичною реалізацією всього комплексу Мінських домовленостей, альтернативи їм, як і їх сумлінного виконання всіма сторонами сьогодні не існує. Очевидно, що має бути ще пройдений чималий шлях по всеосяжному врегулюванню української кризи. Однак на кону не тільки життя і благополуччя людей, а й доля всієї системи європейської безпеки", - сказано в повідомленні.

У зв'язку з цим білоруське МЗС закликає міжнародне співтовариство, держави-учасниці ОБСЄ консолідувати зусилля з підтримки мінського мирного процесу і виконання досягнутих угод.

"Зі свого боку Республіка Білорусь готова і надалі робити все можливе для відновлення миру і спокою на землі братньої нам України, зміцнення стабільності та безпеки в регіоні ОБСЄ в цілому", - підкреслює відомство.

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що зустріч міністрів закордонних справ у "нормандському форматі" може пройти 13 лютого в Мюнхені (Німеччина).