ua en ru

МЗС до 17 серпня має відзвітувати про виконання рекомендацій ЄС для лібералізації візового режиму

МЗС до 17 серпня має відзвітувати про виконання рекомендацій ЄС для лібералізації візового режиму Фото: Павло Клімкін

У грудні ЄС прозвітує про виконання Україною заходів з лібералізації візового режиму

Міністерство закордонних справ України (МЗС) до 17 серпня 2015 р. має підготувати звіт про виконання Україною рекомендацій Европейського союзу задля лібералізації візового режиму. Про це в ході години запитань до уряду розповів міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає РБК-Україна.

"Керівництво держави і Президент України поставив перед нами задачу до 17 серпня надати повний оновлений звіт щодо виконання рекомендації П'ятої доповіді. На основі цього звіту ми будемо мати оціночні місії ЄС і остаточний звіт Європейської Комісії, який має послужити основою для позитивного висновку і імплементації безвізового режиму в 2016 році",- зазначив Клімкін.

Клімкін нагадав, що у грудні ЄС прозвітує про виконання Україною заходів з лібералізації візового режиму.

"В нас є чітка домовленість щодо 15 грудня, як остаточної дати, коли ЄС надасть повний і чіткий звіт, що зроблено Україною з ключових питань, які вимагають наших спільних дій",- зазначив Клімкін.

Зокрема, до кінця літа у Міністерстві закордонних справа мають вирішити ряд питань та прозвітувати щодо, зокрема, створення моделі первинної реєстрації фізичних осіб, створення системи інтегрованого управління кордоном, косплексного вирішення проблеми покращення умов утримання мігрантів і біженців, удосконалення захисту свідків тощо.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді сьогодні відбудеться година запитань до уряду щодо лібералізації візового режиму.