ua en ru

У МЗС анонсували зустріч польсько-української комісії з історичних питань

У МЗС анонсували зустріч польсько-української комісії з історичних питань Фото: Василь Боднар (carpathia_gov_ua)

Міжурядова комісія з історичних питань проведе зустріч найближчим часом

Міжурядова польсько-українська комісія з історичних питань проведе чергову зустріч найближчим часом. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар, передає "Польське радіо".

Зокрема, Боднар зазначив, що на сьогодні триває підготовка чергової зустрічі польсько-української комісії, в завдання якої входить вирішення складних історичних розбіжностей. За неофіційними даними, вона повинна була відбутися ще в квітні, проте, за словами Боднара, Інститутам національної пам'яті обох країн потрібен час для розробки прийнятного формату вирішення складних питань.

Відзначимо, Україна призупинила ексгумацію польських поховань після того, як в Грушовичах неподалік Перемишля знесли нелегально встановлений пам'ятник воїнам УПА. Крім того, в Україні негативно сприйняли поправки до польського закону про Інститут національної пам'яті, якими пропонували ввести кримінальну відповідальність за пропаганду "бандеризму".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Конгресі США висловили занепокоєння "шануванням нацистських колабораціоністів" в Україні.