ua en ru

Microsoft централізує свою структуру

Microsoft оголосила про реструктуризацію підрозділів за функціональним принципом. Замість восьми підрозділів, що існували раніше, кожне з яких займалося конкретним продуктом, компанія вирішила організувати чотири підрозділи по напрямках роботи. Така реорганізація повинна дозволити підвищити ефективність комунікації як в рамках підрозділу, так і між ними. В результаті запланованої реструктуризації, яка створить "з декількох компаній Microsoft одну компанію Microsoft", глава компанії Стівен Балмер планує переглянути сферу відповідальності кожного члена управляючої команди, говориться в листі-зверненні Балмера до співробітників Microsoft.

Microsoft оголосила про реструктуризацію підрозділів за функціональним принципом. Замість восьми підрозділів, що існували раніше, кожне з яких займалося конкретним продуктом, компанія вирішила організувати чотири підрозділи по напрямках роботи. Така реорганізація повинна дозволити підвищити ефективність комунікації як в рамках підрозділу, так і між ними. В результаті запланованої реструктуризації, яка створить "з декількох компаній Microsoft одну компанію Microsoft", глава компанії Стівен Балмер (на фото) планує переглянути сферу відповідальності кожного члена управляючої команди, говориться в листі-зверненні Балмера до співробітників Microsoft.

Аналітики неодноразово указували на те, що Microsoft "спізнюється" в питанні випуску на ринок нових продуктів в таких прибуткових категоріях, як смартфони і планшети, помітно поступаючись конкурентам. Багато експертів пов'язують цей факт з конкуренцією між підрозділами Microsoft, що знижує ефективність роботи всієї компанії. Менеджери компанії в приватній бесіді указували на те, що один з головних страхів управлінця Microsoft полягає в тому, щоб потрапити в залежність від графіка розробок іншого підрозділу, коли необхідна яка-небудь деталь.

Читайте також: Microsoft презентувала бета-версію Windows 8.1

Раніше кожен з підрозділів Microsoft мав власне фінансове забезпечення і організацію. Тепер Microsoft має намір централізувати процес, сприяючи тому, щоб підрозділи тісно співробітничали один з одним, створюючи єдиний продукт.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового і особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office.

Читайте також: Чистий прибуток Microsoft за дев'ять місяців 2012-2013 ФР скоротилася до 16,9 млрд дол

Нагадаємо, 26 червня Microsoft випустила бета-версію операційної системи Windows 8.1. ОС Windows 8.1 є оновленням для операційної системи Windows 8, вона містить низку "нововведень", яких немає в попередній версії.

Крім того, компанії належить інтернет-пошукач Bing, а з жовтня 2011 р. - сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол.

Чистий прибуток Microsoft Corp. за 9 місяців 2012-2013 ФР скоротився на 3% - до 16,9 млрд дол. проти 17,5 млрд дол., отриманих за аналогічний період попереднього фінансового року. Виручка Microsoft за дев'ять місяців склала 57,95 млрд дол., що на 4% більше порівняльного показника роком раніше - 55,66 млрд дол.