ua en ru

Microsoft таємно тестує свою версію "розумних" окулярів

Американська компанія Microsoft працює над створенням смарт-окулярів, подібних до відомого пристрою Google Glass. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Американська компанія Microsoft працює над створенням смарт-окулярів, подібних до відомого пристрою Google Glass. Про це повідомляє телеканал "Росія-24".

Повідомляється, що в даний момент Microsoft веде переговори з низкою азіатських виробників про поставки комплектуючих для свого гаджета-носимого. При цьому, пристрій від Microsoft може ніколи не дістатися до стадії серійного виробництва. Для експериментальних виробів це цілком звичайна доля.

Приміром, раніше Microsoft активно експериментувала з планшетами, але випустити перший серійний продукт цього класу зважилася тільки в минулому році. Однак це супроводжувалося і продовжує супроводжуватися неймовірними фінансовими вливаннями і цілим рядом невдач.

Microsoft за останній час стала не єдиною компанією, вознамерившейся взяти участь у перегонах за ринок "розумних" окулярів. Раніше вже повідомлялося про те, що схожі спроби робить і чипмейкер Intel за рахунок інвестицій в конкуруючі з Google компанії.

На початку жовтня 2013 р. стало відомо про те, що компанія зробила великі вкладення у конкурента Google Glass - канадську Recon Instruments. В Recon Instruments переконані, що ера носимой електроніки на підході, і вона змінить життя людей в майбутньому. Компанія шукає однодумців, разом з якими вона готова вести подальші розробки.

До цього Intel вже інвестувала кошти в цю галузь. У червні поточного року інвестиційний фонд Intel спрямував кошти компанії Thalmic Labs, яка також займається розробкою носяться гаджетів.