ua en ru

Microsoft скоротить до 7,8 тис. співробітників через покупку Nokia

Microsoft скоротить до 7,8 тис. співробітників через покупку Nokia Фото: Microsoft

Операція з придбання Nokia Devices and Services оцінювалася в 9,4 млрд дол

Компанія Microsoft звільнить до 7800 співробітників протягом найближчих декількох місяців. Скорочення торкнуться головним чином підрозділи компанії з виробництва мобільних телефонів, говориться в листі генерального директора корпорації Сатьї Наделли.

Глава компанії оголосив про "фундаментальну реструктуризацію" телефонного бізнесу і про намір списати на збитки 7,6 млрд дол., пов'язаних з активами, отриманими після придбання Nokia Devices and Services.

З числа скорочуваних співробітників 2300 звільнень припаде на Фінляндію, повідомляє Yle. За даними фінського телеканалу, загальний штат Microsoft в цій країні становить 3500 чоловік.

За даними The Wall Street Journal, операція з придбання Nokia Devices and Services оцінювалася в 9,4 млрд дол. Тодішній глава корпорації Стів Балмер хотів скласти конкуренцію Apple, об'єднавши технології фінської компанії і програмне забезпечення Windows.

Нагадаємо, операційна система Windows 10 надійде в продаж 29 липня і з'явиться відразу в 190 країнах у вигляді оновлення.