ua en ru

Microsoft має намір знайти нового CEO до кінця року

Рада директорів американської Microsoft постарається знайти нового CEO до кінця 2013 р. Про це повідомляють анонімні джерела, знайомі із справами компанії.

Рада директорів американської Microsoft постарається знайти нового CEO до кінця 2013 р. Про це повідомляють анонімні джерела, знайомі із справами компанії, передає "Росія 24".

Згідно з отриманою інформацією, попередні інтерв'ю з можливими кандидатами на посаду голови Microsoft активно ведуться. Рада директорів Microsoft вже поговорила з низкою кандидатів, зокрема з главою автоконцерну Ford Аланом Мулаллі і колишнім генеральним директором Nokia Стівеном Елопом.

Переговори також велися з головним виконавчим директором VМware Полом Марітцом, що нині очолює компанію Pivotal, і з керівником Skype тоні Бейтсом. При цьому деякі з претендентів, зокрема генеральний директор eВay Джон Донахью, попросили не розглядати їхні кандидатури.

Також в середині цього тижня покидаючий посаду CEO Microsoft Стів Балмер розіслав прощальне послання, в якому заявив, що вважає вибраний компанією шлях розвитку правильним і перспективним. Краще чекає Microsoft попереду, якщо вірити листу Балмера інвесторам.

Він пообіцяв всім акціонерам, що світле майбутнє, до якого компанія прагнула впродовж багатьох років, обов'язково настане. У листі також говориться, що за останній рік Microsoft досягла серйозного прогресу, випускаючи пристрої і пропонуючи послуги, які припали до смаку як роздрібним покупцям, так і корпоративним клієнтам.

Нагадаємо, що, згідно з відносно нещодавно взятим курсом, Microsoft має намір забезпечувати споживачів новими лінійками програмно-апаратних рішень для бізнесу і повсякденного життя, поступово відходячи від концепції розробника виключно ПЗ.

Зазначимо, троє з 20 найбільших інвесторів корпорації Microsoft наполягають на звільненні Білла Гейтса (на фото) з поста голови ради директорів інтернет-гіганта. Інвестори стурбовані тим, що Гейтс ефективно блокує прийняття нової стратегії може обмежувати владу нового виконавчого директора, коли той спробує здійснити перетворення в компанії.

Власники акцій, які висловили бажання звільнити людину, яка 38 років тому заснувала компанію, володіють в цілому 5%, повідомили джерела. Самому Гейтсу належить близько 4,5% компанії, він же є найбільшим приватним акціонером.