ua en ru

Microsoft шукає партнера в КНР для створення Інтернет-пошукача

Найбільший в світі виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. планує створити спільне підприємство (СП) з китайським партнером, щоб розширити свої можливості у сфері Інтернет-пошуку і стати одним з найбільших гравців у даному сегменті ринку в КНР. Як повідомив топ-менеджер Microsoft, який відповідає за китайський ринок, Саймон Люнг, компанія має намір зайняти лідируючі позиції у сфері Інтернет-пошуку в Китаї, але при цьому він відмовився уточнити подальші деталі і назвати можливого партнера Microsoft по створенню СП, передає РБК з посиланням на Reuters.
В даний час Microsoft володіє пошуковою системою Bing (запущеною в 2009 р.), оператором якої в Китаї є СП Shanghai MSN Network Communications Technology Co., створене Microsoft і Shanghai Alliance Investment Ltd. При цьому ринкова частка Інтернет-пошукача Bing у Китаї залишається дуже малою. Проте в Microsoft до цих пір мовчали щодо можливого збільшення ринкової частки Bing на китайському ринку.
Крім того, С.Люнг повідомив, що Microsoft планує інвестувати в китайські компанії ще близько 100 млн дол. (при тому що 40 млн дол. були вже інвестовані, починаючи з 2006 р.). При цьому в Microsoft зазначили, що мова йде про компанії в секторі програмного забезпечення, хмарних обчислень (технологія обробки даних, в якій комп'ютерні ресурси і потужності надаються користувачеві як Інтернет-сервіс) і, можливо, ігор, хоча і відмовилися уточнити, коли саме ці кошти будуть інвестовані.
Нагадаємо, чистий прибуток Microsoft Corp. в 2009-2010 фінансовому році, що завершився 30 червня ц.р., виріс на 28,8% - до 18,76 млрд дол в порівнянні з показником в 14,57 млрд дол. роком раніше. Виручка Microsoft за звітний рік збільшилася на 7% - до 62,48 млрд дол. у порівнянні з показником за 2008-2009 фінансовий рік у 58,44 млрд дол. Операційний прибуток компанії за звітний рік склав 24,10 млрд дол., що на 18% більше, ніж роком раніше, - 20,36 млрд дол.