ua en ru

У МХП розповіли про переваги циркулярної економіки і переробку відходів

У МХП розповіли про переваги циркулярної економіки і переробку відходів Фото: Олександр Семенець (latifundist.com)

МХП контролює всі екологічні аспекти на кожному своєму підприємстві

У агроіндустріальному холдингу "Миронівський хлібопродукт" з 2014 року цілеспрямовано розвивають економіку замкнутого циклу і вдосконалюють переробку відходів виробництва. Про це на форумі European Circular Economy Forum (Європейський форум по круговій економіці) розповів головний еколог МХП Олександр Семенець.

"У 2014 році почався свідомий рух нашої компанії до циркулярної економіки, ми - одна з перших сільгоспкомпаній в Україні, яка відчула необхідність цього. Ми контролюємо всі екологічні аспекти на кожному нашому підприємстві, на кожній виробничій ділянці", - сказав Семенець.

За його словами, зараз на МХП є кілька великих проектів, які вписуються в концепцію циркулярної економіки.

Зокрема, це виробництво м'ясо-кісткового борошна, біогазу, електрики, тепла і пару з відходів і побічних продуктів тваринного походження. Також компанія провела інвентаризацію всіх видів відходів виробництва, що принесло їй, в тому числі і хороший фінансовий результат. Доходи МХП від продажу різних видів відходів на подальшу переробку в кілька разів перевищують витрати на збір і поводженням з цими відходами.

European Circular Economy Forum був присвячений різним аспектам так званої "кругової економіки" або "економіки замкнутого циклу", основа якої - відновлення ресурсів виробництва, мінімізація відходів та інших видів забруднень.

В рамках форуму відбулися чотири панелі, на яких експерти та представники малого, середнього і великого бізнесу з України та ЄС представили ідеї в сферах сталого розвитку міст, "моди замкнутого циклу", виробництва продуктів харчування, менеджменту відходів.