ua en ru

МФК "Миколаїв" має намір знятися з чемпіонату України з футболу через небажання мера передати клуб області

Муніципальний футбольний клуб "Миколаїв" готовий відмовитися від участі в першій лізі чемпіонату України з футболу. Таку заяву гравці команди зробили напередодні, після завершення домашнього матчу з ФК "Одеса", у якому миколаївці здобули перемогу 4:2.

Муніципальний футбольний клуб "Миколаїв" готовий відмовитися від участі в першій лізі чемпіонату України з футболу. Таку заяву гравці команди зробили напередодні, після завершення домашнього матчу з ФК "Одеса", у якому миколаївці здобули перемогу 4:2.

Як розповів у ході прес-конференції капітан МФК "Миколаїв" Станіслав Гудзикевич, футболісти можуть найближчим часом ухвалити рішення про відмову брати участь 15 жовтня в матчі з "Динамо-2", який відбудеться в Києві, якщо протягом тижня керівники команди не розберуться, кому ж належить клуб.

За словами Гудзикевича, насправді команда не виграла, a програла, адже вона знаходиться в виснаженому стані. Футболісти втомилися від проблем з фінансуванням, тому що, замість тренувань і підготтовки до ігор, їм доводиться думати про те, як прогодувати завтра свої сім'ї. Капітан повідомив, що з серпня ц.р. футболісти не отримували ні зарплати, ні преміальних.

Що ж стосується керівництва міста, то воно планомірно умиває руки від численних проблем клубу: у серпні мер Миколаєва Володимир Чайка примудрився заявити, що спонсорує МФК "Миколаїв" зі своєї пенсії в збиток родині.

"Я ж не можу напружувати тих людей, які допомагали в свій час і сьогодні переключилися на баскетбол. Вони взялися (за баскетбол), a я залишився один на один з Анатолієм Валєєвим. Його частка в цьому (МФК "Миколаїв") 80%, a моя - 20%. Як би там не було, але що означає, що моя частка 20%? B бюджеті таких грошей немає. 3начит, що я роблю? Пишу листа, прошу. З особистої кишені витягую, за рахунок своєї картки пенсійної і своїх якихось заощаджень на картці банку "Аваль", в збиток моєї сім'ї", - сказав тоді Чайка.
Градоначальник довго і докладно пояснював, що не відповідає безпосередньо за футбольний клуб, і поскаржився на те, що до цих пір так і не вдалося знайти головного спонсора для клубу. Крім того, Чайка навіть поскаржився на уболівальників, які "не хочуть платити за відвідування матчів МФК "Миколаїв". З нового сезону вхід на Центральний міський стадіон на матчі МФК "Миколаїв" став платним: 5-15 грн.

Нагадаємо, раніше голова Миколаївської облдержадміністрації Микола Круглов заявив, що не буде допомагати МФК "Миколаїв", поки з клубу не підуть старі люди. "Старі люди, які дискредитували себе розграбуванням не лише футболу, але і отриманням пільг від городян, не мають навіть морального права займатися футболом. І надавати допомогу таким людям я ніколи не буду! Тому однозначно була поставлено така умова: йдуть старі люди - допоможемо", - заявив у вересні Круглов.

У той же час, як заявив на конференції представник клубу уболівальників миколаївських футболістів Олександр Савін, під час перерви голова миколаївської облради Ігор Дятлов зустрівся з футболістами і представниками громадськості і заявив про свою готовність підтримувати команду. "Дятлов поки безсилий. Валєєв і Чайка поки не віддають клуб", - заявив уболівальник.

"Якщо команда оголосить, що вони (футболісти) не їдуть, то вже ні я їх змусити не зможу, ні капітан команди, ні тренери. Тому це може бути кінець нашій команді, нашій першій лізі", - заявив головний тренер МФК "Миколаїв" Руслан Забранский на післяматчевій прес-конференції.

"Прошу, щоб на цьому тижні були вжиті якісь заходи, пройшли якісь переговори. Хотілося б, звичайно, сказати "вce, йду по-справжньому, і розбирайтеся далі, як хочете". Але на сьогоднішній день y команди, крім мене нікого немає", - заявив 3абранский. Крім того, тренер поскаржився на якість газону на Центральному стадіоні міста.

Нагадаємо, після розгромної поразки МФК "Миколаїв" у Полтаві 17 вересня з рахунком 5:0, президент миколаївського клубу Анатолій Валєєв заявив про те, що складає з себе повноваження керівника клубу і більше не має наміру давати на команду ні копійки.

Переговори з обласною владою o те, щоб передати під ee протекторат муніципальний футбольний клуб "Миколаїв", ведуться з грудня минулого року.

За підсумками 14 турів розіграшу першої ліги Чемпіонату України з футболу МФК "Миколаїв" набрав 19 очок, займає дев'яте місце в турнірній таблиці серед 18 команд.

Раніше з команди зняли три очки за несплату в повному обсязі першої частини заявочного внеску для участі в чемпіонаті країни 2012-2013 років.