ua en ru

Міжпарламентська рада Україна-НАТО закликали світ продовжити санкції проти Росії

Міжпарламентська рада Україна-НАТО закликали світ продовжити санкції проти Росії Фото: Андрій Парубій

Парламентська Асамблея НАТО засудила незаконну анексію Криму

Міжпарламентський рада Україна-НАТО закликали світ продовжити санкції проти Росії. Про це повідомив співголова Ради, перший віце-спікер українського парламенту Андрій Парубій в ході подання спільної заяви Міжпарламентської Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми закликаємо світ продовжити санкції проти Росії до тих пір, поки ми її відновимо контроль України над її суверенною територією не тільки в Донецьку і Луганську, а також і в Криму. І для нас це дуже важливе положення. Так само в цій заяві ми висловлюємо порушення мінських угод Російським агресором під час атаки на Мар'їнку",- зазначив Парубій.

Також у заяві зазначається, що наступ на Мар'їнку разом з атакою Дебальцеве були найбільш зухвалими порушеннями мінських угод.

"Ми засуджуємо недавню ескалацію насильства з боку проросійських сепаратистів в районі Мар'їнки, що, як і атака на Дебальцеве, являє собою найбільш зухвале порушення угоди "Мінськ-2". З цієї причини міжнародні санкції повинні зберігатися і розширюватися, поки Росія переконливо продемонструє прихильність міжнародному праву", - йдеться в заяві.

Разом з цим, у заяві зазначається необхідність додатки дипломатичних зусиль для вирішення конфлікту з Росією.

Також зазначено, що Росія повинна визнати факт, що Крим і східні регіони України, які в даний час окуповані підтримуваними нею сепаратистами, є суверенної української території.

Парламентська Асамблея НАТО засудила незаконну анексію Криму і агресивні дії РФ на сході України.

"Асамблея (Парламентська асамблея НАТО, - ред.) рішуче засудила незаконну анексію Росією Криму та її агресивну кампанії в східній Україні",- йдеться в заяві.

Також наголошується, що ПА НАТО вітає зміна сприйняття НАТО українським суспільством, а також зростання підтримки євроатлантичної інтеграції.

Члени Міжпарламентської ради Україна-НАТО висловлюють впевненість, що Асамблея буде готова надати допомогу Україні в розвитку її відносин з НАТО в разі обрання Україною такого курсу.

Також вони закликали Україну імплементувати Річну національну програму співпраці з НАТО.

"Ми наполегливо закликаємо Україну повністю імплементувати Річну національну програму співпраці з НАТО, не тільки як засіб поглиблення відносин з НАТО, але і в зв'язку з тим, що програма зміцнить безпеку України і в значній мірі буде сприяти прогресу України у її євроатлантичних прагненнях", - зазначено в заяві.

Разом з тим, у заяві йдеться про те, що євроатлантичне співтовариство має надати допомогу Україні у проведенні військової, економічної і політичної реформ і необхідність зміцнити співробітництво України з НАТО для протидії пропагандистської кампанії дезінформації, яка використовується Москвою для ослаблення української державності, введення в оману і розколу демократичного світу.

Міжпарламентська рада Україна-НАТО закликали світ продовжити санкції проти Росії

Міжпарламентська рада Україна-НАТО закликали світ продовжити санкції проти Росії

(Фото - заявление Межпарламенского совета Украина - НАТО)

Нагадаємо, Україна перейшла на два натовських стандарту.