ua en ru

"Межигір'я" досі не передано в управління АРМА, - Янчук

"Межигір'я" досі не передано в управління АРМА, - Янчук Фото: Межигір'ї (РБК-Україна)

ГПУ та НАБУ ще ведуть кілька кримінальних проваджень по "Межигір'ю"

Колишня резиденція екс-президента України Віктора Януковича "Межигір'я" досі рішенням суду не передана в управління Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманих від корупційних та інших злочинів (АРМА). Про це розповів голова АРМА Антон Янчук, передає кореспондент РБК-Україна.

""Межигір'я" постановою суду не передано в управління Нацагентства. Ми отримали від ГПУ перелік рухомого майна, арештованого в межах "Межигір'я". Однак існує кілька кримінальних проваджень по "Межигір'ю", частина з них розслідується ГПУ, частина цих проваджень розслідується НАБУ", - зазначив Янчук.

Він також підкреслив, що буде звертатися до ГПУ та НАБУ для вироблення узгодженої позиції щодо земель "Межигір'я", які повернули в держвласність.

"Ми самостійно не ініціюємо отримання чого-небудь в управління. Ефективним буде управління, коли мова буде йти про всі об'єкти разом", - додав Янчук.

Нагадаємо, в листопаді Генеральна прокуратура України (ГПУ) спростувала повернення резиденції "Межигір'я" у державну власність. Розташовані на території резиденції будівлі досі належать компанії "Танталіт" і колишньому президенту Віктору Януковичу.