ua en ru

Міжнародний суд ООН зажадав у РФ відзвітувати про виконання рішення по Меджлісу

Міжнародний суд ООН зажадав у РФ відзвітувати про виконання рішення по Меджлісу Фото: Олена Зеркаль (yes-ukraine.org)

Суд звернувся з вимогою надати інформацію про виконання наказу суду про відновлення діяльності Меджлісу

Міжнародний суд Організації об'єднаних націй (ООН) вимагає у Росії надати інформацію про хід виконання припису суду щодо Меджлісу кримськотатарського народу в оккупированом Криму. Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції україни Олена Зеркаль в Facebook.

Так, сьогодні Міжнародний суд ООН звернувся до Росії з вимогою надати інформацію про виконання наказу суду від 19 квітня 2017 року про відновлення діяльності Меджлісу.

"Тепер, згідно із запитом, РФ повинна пояснити суду, що було зроблено для створення нормальних умов діяльності Меджлісу в Криму. Суд також запропонував Україні надати інформацію з цього питання. Ми проінформуємо суд про всі зусилля, які були докладені для реалізації наказу суду, як з боку держави, так і представниками Меджлісу", - написала Зеркаль.

Сьогодні Міжнародний Суд ООН звернувся до РФ з вимогою надати йому інформацію про виконання наказу Суду від 19 квітня...

Опубліковано Lana Zerkal 18 травня 2018 р.

Нагадаємо, в серпні народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що Росія шукає "гібридні" варіанти для "виконання" рішення суду ООН з кримським татарам.