ua en ru

Міжнародний регіональний центр підготовки миротворчого персоналу ООН в Україні запрацює в 2013 р., - Азаров

Міжнародний регіональний центр підготовки миротворчого персоналу ООН в Україні має пройти сертифікацію в грудні і запрацювати в 2013 р. Про це в ході сьогоднішнього візиту до Спеціального миротворчого центру МВС України заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Центр підготовки ми зараз готуємо до сертифікації, тобто до оцінки відповідності якості з боку фахівців ООН. Сподіваюся, що в грудні ця сертифікація пройде успішно і ми отримаємо можливість не тільки участі своїх фахівців в миротворчих операціях, а й фахівців інших країн", - сказав Азаров.

Після огляду підготовки учнів Академії прем'єр висловив задоволення їх професійним рівнем і підкреслив, що уряд зробить "все можливе, щоб це був один з кращих світових центрів".

Також прем'єр нагадав, що на недавньому засіданні РНБОУ обговорювалося питання готовності України до боротьби з тероризмом і додав: "Це надзвичайно важлива для нас справа і природна наявність необхідного устаткування, обладнання... і підготовка фахівців має для нашої країни дуже серйозне значення і уряд буде приділяти велику увагу цим питанням".