ua en ru

Міжнародні резерви України зросли на 14% з початку року, - НБУ

Міжнародні резерви України зросли на 14% з початку року, - НБУ Фото: НБУ (NBU)

Резерви України на 1 червня 2017 склали 17 617,7 млн доларів

В Національному банку України (НБУ) заявили про зростання міжнародних резервів країни на 14% з початку року. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Міжнародні резерви України на 1 червня 2017 склали 17 617,7 млн доларів (в еквіваленті) за попередніми даними. За п'ять місяців поточного року вони зросли на 14%, в тому числі за травень - на 3%", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, збільшення резервів відбувалося в основному завдяки сприятливій для українського експорту ситуації на світових сировинних ринках, яка дозволяла НБУ проводити купівлю валюти і одночасно не протидіяти тенденції до зміцнення національної валюти.

Так, завдяки цьому чиста купівля валюти НБУ в травні склала 521,2 млн доларів. Також, збільшення резервів минулого місяця сприяло надходження коштів на користь Уряду від розміщення ОВДП, номінованих в іноземній валюті, у сумі 38,1 млн доларів, а також від Єврокомісії в сумі 8 млн євро.

"Станом на 1 червня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяці майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України з поточних операцій уряду і НБУ", - резюмували в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом та реалізації Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року (EU-FINSTAR) НБУ продовжує імплементувати норми директив ЄС.