ua en ru

Міжнародні резерви України в червні трохи зросли

Міжнародні резерви України в червні трохи зросли Фото: Національний банк України

Чиста купівля валюти Нацбанком склала 429,6 млн доларів у червні

За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 липня 2016 склали 13 млрд 988 млн доларів еквіваленті. Про це повідомляє прес-служба Нацбанку.

За даними НБУ, обсяг резервів росте третій місяць поспіль. У червні він збільшився на 3,3%, або 452 млн доларів, а за останні 12 місяців резерви зросли на 36,33%.

Збільшення резервів у червні відбулося, насамперед, завдяки купівлі Національним банком іноземної валюти для згладжування надмірних коливань на міжбанківському валютному ринку і поповнення резервів. Чиста купівля валюти Національним банком протягом місяця становила 429,6 млн доларів. Аукціонів з продажу валюти Національний банк у червні не проводив.

Також нарощуванню резервів сприяло надходження на користь уряду в сумі 70,0 млн доларів. З них, 50,0 млн доларів надійшло від розміщення державних облігацій, номінованих в доларах США.


Збільшення резервів відбулося, незважаючи на проведення платежів уряду щодо погашення і обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті в сумі 171,2 млн доларів, з яких 164,2 млн доларів були спрямовані на обслуговування державних цінних паперів.

За результатами місяця обсяг міжнародних резервів України покриває 3,6 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку України.

Як повідомлялося, чиста купівля валюти НБУ склала близько 1,1 млрд доларів.