ua en ru

Міжнародні резерви України в березні скоротилися

Міжнародні резерви України в березні скоротилися Фото: міжнародні резерви України в березні скоротилися

За перший квартал року обсяг резервів зменшився на 4,4% або на 578 млн доларів

За попередніми даними міжнародні резерви України на 1 квітня 2016 року становили 12 млрд 722 млн доларів в еквіваленті. За перший квартал року обсяг резервів зменшився на 4,4% або на 578 млн доларів, йдеться в повідомленні прес-служби Національного банку України (НБУ).

За результатами березня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,4 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і НБУ.


У повідомленні говориться, що скорочення резервів у березні відбулося в основному через платежі уряду країни з погашення і обслуговування державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті. За місяць ця сума склала 853,2 млн доларів, з яких 473,3 млн. доларів пішло на обслуговування ОВДП.

У березні поточного року НБУ також повернув гроші за операції swap в сумі 436 млн доларів (сальдо) і сплатив 11,4 млн доларів Міжнародному валютному фонду (МВФ).

Чистий продаж валюти Нацбанком для згладжування коливань на міжбанківському ринку склала за звітний місяць 2,1 млн доларів, що не склало значного впливу на обсяг міжнародних резервів.

Одночасно, в березні в резерви надійшло 36,969 млрд японських ієн (близько 334 млн доларів). Фінансування надійшло уряду країни від Японського агентства міжнародного співробітництва.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міжнародні резерви України в лютому виросли до 13,49 млрд доларів.