ua en ru

Міжнародні експерти працювали в зоні падіння Boeing лише 1,5 години через блокування терористами, - Мінрегіон

Міжнародні експерти з розслідування катастрофи Boeing 777 повернулися на базу дислокації в Соледарі Донецької області, пропрацювавши в зоні падіння малайзійського лайнера близько 1,5 години через блокування терористами.

Міжнародні експерти з розслідування катастрофи Boeing 777 повернулися на базу дислокації в Соледарі Донецької області, пропрацювавши в зоні падіння малайзійського лайнера близько 1,5 години через блокування терористами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

"Сьогодні міжнародній групі експертів, через блокування терористами руху колони протягом певного періоду, вдалося попрацювати на місці падіння літака Boeing 777 короткий проміжок часу - близько півтори години", - йдеться в сообщении.

Була проведена пошукова операція в 6 квадратах в районі населених пунктів Красний Луч, Петропавлівка і Московське. Знайдені особисті речі і документи загиблих (паспорта і фотоальбоми). На місце виїжджали 18 автомобілів і 124 експерта. Зараз група експертів з розслідування катастрофи Boeing 777 повернулася на базу дислокації в Соледарі.

Згідно з повідомленням, на завтра, 5 серпня, заплановано черговий виїзд автоколони з міжнародними експертами, який попередньо буде складатися з 116 експертів і 14 транспортних засобів (експерти Голландії - 66 осіб, Австралії - 37 осіб та Малайзії - 13 осіб).

"Передача відповідальності за супровід колони до представників ДНР буде організована в північно-східній частині Дебальцеве. Під час всієї операції в згаданому районі не буде ніяких переміщень військ або стрільбі з боку Збройних Сил України", - додали у відомстві.

Нагадаємо, сьогодні у Ейндховен з Харкова вилетів літак з фрагментами тіл та особистими речами загиблих в катастрофі Boeing-777 "Малайзійських авіаліній".