ua en ru

Міжнародне слідство по катастрофі MH17 вважає "дурницею" версію про винищувач

Міжнародне слідство по катастрофі MH17 вважає "дурницею" версію про винищувач Фото: катастрофа MH17 (flickr.com/osce_smmu)

Слідчі після вивчення даних виключили версію про український Су-25

Міжнародне слідство у справі про катастрофу малазійського Boeing на Донбасі вважає "дурницею" версію про причетність українського винищувача до трагедії. Про це в інтерв'ю російській "Новій газеті" розповів прокурор Фред Вестербеке, який очолює міжнародну слідчу групу.

"Це (версія про український Су-25, - ред.) була одна з найбільш фантастичних версій. Вона підкріплювалася досить солідною, на перший погляд, інформацією, даними з радара, фотознімками, там фігурував і льотчик. Але коли наші експерти почали вивчати ці дані, то відразу зрозуміли, яка це все дурниця", - заявив Вестербеке.

Він також зазначив, що на деяких знімках, які нібито повинні були свідчити на користь цієї версії, був винищувач за розміром більший ніж Boeing. Крім того, слідство встановило, що в районі катастрофи на той момент взагалі не було жодних винищувачів.

Нагадаємо, раніше нідерландський прокурор розповів про розслідування катастрофи MH17. Зокрема, слідство продовжує ідентифіковувати причетних до катастрофи Boeing на Донбасі.