ua en ru

Міжнародна корпорація надала Україні 30 млн євро кредиту

Міжнародна корпорація надала Україні 30 млн євро кредиту Фото: Україна отримає 30 млн євро на проекти енергозбереження в ВУЗах (Мінфін)

Кошти підуть на енергозберігаючі проекти для ВИШів

Північна екологічна корпорація надала Україні 30 млн євро кредитних коштів у рамках реалізації проекту "Вища освіта України". Відповідний договір підписав міністр фінансів України і представники корпорації 19 грудня, повідомляє прес-служба Мінфіну.

Мета проекту - надання університетам - учасникам проекту допомоги в підвищенні якості їх послуг та ефективності використання енергії за рахунок різних заходів і робіт, спрямованих на енергозбереження та оптимізацію управлінських процесів енергоспоживання.

Даний проект дозволяє залучати в Україну не тільки фінансову підтримку, а й світовий досвід щодо поліпшення енергоефективності.

Нагадаємо, Україна планує залучити інвестиції Датського інвестиційного фонду для країн, що розвиваються проекти "чистої" енергетики.

Частина коштів планується спрямувати на здійснення другого етапу спільного проекту "Українсько-данська енергетичний центр".