ua en ru

Мей пропонує громадянам Євросоюзу посвідку на проживання в Британії

Мей пропонує громадянам Євросоюзу посвідку на проживання в Британії Фото: Тереза Мей не хоче розлучати сім'ї в країні (twitter.com/theresa_may)

Зокрема йдеться про тих громадян країн ЄС, які прожили у Великобританії не менше 5 років

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей запропонувала лідерам країн Європейського Союзу надати всім громадянам цих країн, які прожили у Сполученому Королівстві не менше п'яти років, постійну посвідку на проживання. Про це повідомляє ВВС.

Зазначено, що цей статус дозволить цим особам і після виходу Британії з ЄС без перешкод жити в країні і користуватися державними послугами освіти й охорони здоров'я, а також соціальними пільгами.

Щоправда, поки не зрозуміло, відколи рахуватимуть п'ятирічний термін перебування в країні.

Мей підкреслила, що її пропозиція діє, якщо такі ж права нададуть британським громадянам, які живуть в інших країнах Євросоюзу.

Як повідомляється, Мей під час звернення до лідерів країн ЄС зазначила, що не хоче, аби громадяни Європейського Союзу, які живуть у Британії, виїжджали зі Сполученого Королівства. За словами прем'єра, це може призвести до поділу сімей.

На думку Мей, її пропозиція гарантує визначеність трьом мільйонам європейців, які вже побудували кар'єру в Британії, мають сім'ю і внесли свій внесок у благополуччя британського суспільства.

Нагадаємо, 19 червня 2017 року в Брюсселі (Бельгія) офіційно розпочалися переговори щодо виходу Великобританії зі складу Євросоюзу (Brexit).