ua en ru

Мей не піде на компроміси в питанні Brexit, - DW

Мей не піде на компроміси в питанні Brexit, - DW Фото: Тереза Мей (gov.uk)

Мей обіцяє дотримуватися свого плану щодо майбутніх відносин з ЄС після Brexit

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що вона не йтиме на поступки критикам в Британії в питанні Brexit (вихід країни з ЄС). Про це повідомляє DW.

Мей відзначила, що дотримуватиметься свого плану щодо майбутніх відносин Великобританії з Європейським Союзом (ЄС) після Brexit.

"Мене не змусять прийняти компроміси до пропозицій, ухвалених у Чекерсі, які не відповідають нашим національним інтересам", - заявила прем'єр-міністр.

Крім того, Мей додала, що наступні місяці будуть вирішальними для визначення майбутнього Британії і вона "усвідомлює свою місію".

Зазначається, що відповідно до плану британського уряду, Великобританія запропонує ЄС створити зону вільної торгівлі для промисловості та сільськогосподарської продукції. Проте критики Мей в Консервативній партії, які є прихильниками повного розриву з ЄС, звинувачують її в тому, що такі умови Brexit залишать залежність частини економіки Британії навіть після виходу з ЄС.

Крім того, депутати-однопартійці Мей із Консервативної партії Великобританії планують наприкінці вересня представити свій план щодо Brexit.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляли, що глава Міністерства внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні звинуватив Європейський союз в спробі "обдурити" Велику Британію у переговорах про Brexit.

Нагадаємо, 24 липня прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що вона очолить переговори з Євросоюзом, а департамент з питань Brexit переключиться на підготовку до виходу країни з блоку.