ua en ru

Мей має намір "надовго" затриматися на посаді прем'єра Британії

Мей має намір "надовго" затриматися на посаді прем'єра Британії Фото: Тереза Мей (Getty Images)

Тереза Мей планує залишатися прем'єром після виходу країни з Євросоюзу

Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей планує "надовго" затриматися на цій посаді. Про це вона заявила на щорічній конференції Консервативної партії, передає РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Зокрема, на конференції їй задали питання, як довго вона планує залишатися британським прем'єром.

"Я маю намір надовго затриматися, в довгостроковій перспективі, але не тільки для Brexit, але й для внутрішнього порядку денного. Я закликала учасників конференції об'єднатися, щоб отримати найкращу пропозицію для Великобританії", - відповіла Мей.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що команда прем'єра Британії готується до дострокових парламентських виборів. Соратники Мей розраховують, що шляхом дострокових виборів до парламенту їм вдасться заручитися громадською підтримкою щодо нового плану по виходу з Євросоюзу.

Напередодні стало відомо, що Brexit коштує Британії 500 млн фунтів на тиждень. У дослідженні "Центру європейських досліджень" говориться, що Лондон втрачає великі гроші, ще навіть не виходячи Євросоюз. Великі компанії, такі як Airbus і BMW, вже попередили про можливі звільнення та закриття, якщо Британія залишить ЄС без угоди.