ua en ru

Brexit коштує Британії 500 млн фунтів на тиждень

Brexit коштує Британії 500 млн фунтів на тиждень Фото: Brexit (pixabay.com)

У дослідженні говориться, що економіка Британії щорічно втрачає 26 млрд фунтів стерлінгів

Британська економіка сьогодні на 2,5 відсотка менша, ніж, якщо б Великобританія проголосувала на референдумі за те, щоб залишитися в Європейському союзі. Про це свідчить звіт аналітичного центру "Центр європейської реформи", повідомляє Politico.

У дослідженні говориться, що економіка Британії щорічно втрачає 26 млрд фунтів стерлінгів, що еквівалентно 500 мільйонів фунтів стерлінгів на тиждень, при цьому ще навіть не покинувши ЄС.

Щотижневі втрати контрастують із заявами кампанії "Leave", яка обіцяла "дивіденди Brexit", згідно з якими Великобританія буде залишати собі платежі, які вона в даний час виплачує в ЄС.

"Британія зросла за цей період на 3,1% (з 2016 року). Порівняйте це з середнім показником 22 найбільш розвинених економік: 5,2%, що становить розрив у 2,1%, не так далеко від нашої оцінки вартості Brexit", - йдеться в доповіді.

Великі компанії, такі як Airbus і BMW, вже попередили про можливі звільнення і закрытиях операцій, якщо Британія покине ЄС без угоди.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив, що не хоче затягування переговорів про вихід Британії з Європейського союзу і виступив за посилення тиску на Лондон для виходу з глухого кута.

Додамо, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила, що переговори по Brexit зайшли в глухий кут. Мей вважає, що Євросоюз повинен виробити альтернативу її пропозицій по Brexit. При цьому вона заявила, що переговори зайшли в глухий кут після того, як лідери блоку відхилили її плани, не пояснивши чому.