ua en ru

Мей і Макрон домовилися співпрацювати у розслідуванні справи Скрипаля

Мей і Макрон домовилися співпрацювати у розслідуванні справи Скрипаля Фото: Тереза Мей (twitter.com/Number10gov.jpg)

Тереза Мей і Еммануель Макрон домовилися про координацію дій у розслідуванні

Президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей домовилися про спільні дії в розслідуванні причетності РФ до отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прем'єр-міністра Великобританії.

Повідомляється, що співрозмовники вирішили тісно координувати свої дії з розслідування.

"Вони погодилися, що уряди Франції і Великобританії повинні тісно координувати свої дії у міру просування розслідування і після відповіді Росії", - повідомили в прес-службі прем'єра.

Крім того, Мей повідомила Макрону останні новини про інцидент в Солсбері, де 4 березня був отруєний колишній співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

"Вони обговорили більш широку картину агресивної поведінки Росії і погодилися в тому, що важливо реагувати на неї спільно з союзниками", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, раніше Мей заявила, що Росія відповідальна за отруєння колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в Солсбері.

Мей заявила, що Скрипаль був отруєний розробленою Росією бойовою нервово-паралітичною речовиною, зазначивши, що у визначенні речовини брали участь провідні світові експерти в Оборонній науково-технічній лабораторії.