ua en ru

"Метінвест" вперше в Україні почав виробництво атмосферостійкого прокату за євростандартом

Маріупольські металургійні комбінати імені Ілліча та «Азовсталь» Групи Метінвест в січні цього року почали виробництво товстолистового прокату з конструкційної сталі, стійкої до атмосферної корозії, за європейським стандартом EN 10025-5. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Метінвест.

"Раніше цей вид сталі в Україні не випускався. За зовнішнім виглядом і якостям атмосферостійка сталь аналогічна відомої у світі «кортенівської» стали. Антикорозійні властивості сталі по EN 10025-5 обумовлені її хімічним складом. Завдяки особливій системі легування на поверхні виробу утворюється патина, яка захищає внутрішні шари від впливу навколишнього середовища. Прокат з такої сталі не вимагає фарбування, що економить витрати на обробку поверхні і експлуатацію конструкцій", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що продукція широко застосовується при спорудженні мостів і естакад, виготовленні резервуарів, контейнерів, в дизайні фасадів будівель і об'єктів. Використання атмосферостійкої сталі в конструкціях, що експлуатуються в середовищі димових газів, продовжує термін служби димоходів і газових каналів.

"Міжнародне сертифікаційне товариство TUV видало комбінатам Сертифікат заводського виробничого контролю, що дозволяє виробляти цей продукт, а також підтверджує відповідність якості європейським нормам. Освоєння виробництва атмосферостійкого листа на комбінатах Групи Метінвест дозволить розширити продуктовий асортимент для європейських споживачів. Перші 190 тонн нової металопродукції відвантажені в Польщу. Портфель замовлень на найближчий час включає понад 4 тис. тонн прокату, призначеного для країн Західної і Східної Європи в сегменті мостобудування. Компанія також планує поставляти продукцію на внутрішній ринок", - йдеться в повідомленні.