ua en ru

"Метінвест" вклав 1,6 млрд грн в екологічні проекти в Маріуполі

ММК ім. Ілліча та МК "Шахтар" Групи Метінвест з 2011 по 2015 роки інвестували в охорону навколишнього середовища 1,6 млрд грн. Підприємства реалізували дев'ять масштабних проектів з покращення екологічної ситуації в Маріуполі, розповіли керівники Групи на зустрічі з представниками громадськості міста.

"Незважаючи на складну ситуацію в країні і на зовнішніх ринках, компанія продовжує реалізацію найбільш значущих екологічних проектів. Станом на початок 2016 року в рамках програми охорони і оздоровлення навколишнього середовища Маріуполя Група Метінвест вже інвестувала близько 1,6 млрд грн на поліпшення екологічної ситуації в місті. За час дії програми забруднення навколишнього середовища підприємствами Метінвесту значно зменшилася. Інвестиції у модернізацію виробництва дозволили маріупольським комбінатам за чотири роки скоротити викиди в повітря майже на чверть", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, реконструкція аглофабрики ММК імені. Ілліча загальною вартістю 220 млн доларів стала найбільшим екологічним проектом в Україні. У 2015 році підприємство приступило до активної фази робіт. Замість застарілого газоочисного обладнання на 12 агломашинах встановлять італійські циклони виробництва Termokimik Corporation, повідомили в прес-службі. Поетапна реалізація проекту дозволить до 2020 року скоротити на 90% викиди пилу і на 46% – сполук сірки.