ua en ru

"Метінвест" розширює сортамент оцинкованого прокату за євростандартом

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча Групи "Метінвест" освоїв виробництво оцинкованого рулонного прокату за європейським стандартом EN 10346. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

Як зазначається, продукція застосовується в будівництві для виготовлення легких будівельних тонкостінних конструкцій (ЛСТК) і несучих профнастилів.

Крім того, за даними прес-служби, для виробництва оцинкованого прокату S250GD були розроблені система легування сталі, технології розливки, гарячої і холодної прокатки, а також режими гарячого цинкування рулонів.

"Отримані механічні властивості продукції повністю відповідають вимогам європейського стандарту. Оцинкований прокат зі сталі S250GD має гарантований рівень міцності, що дозволяє використовувати його при виготовленні гнутих профілів для ЛСТК, а також несучих будівельних конструкцій. Прокат марки S250GD доступний в рулонах завтовшки 0,5-1,6 мм і шириною 1000-1250 мм Перші 1300 тонн нової продукції вже відвантажені споживачам у Польщі. Оцинковані рулони, що випускаються за стандартом EN 10346, користуються стабільним попитом як на ринку України і країн СНД, так і на експортних напрямках", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі додали, що раніше ММК ім. Ілліча налагодив серійне виробництво оцинкованих рулонів з марок S320GD і S350GD (застосовуються для виготовлення ЛСТК), а також прокату з марки DX51D (використовується для виробництва покрівлі і вентиляційних і водостічних систем, віконних профілів та інших виробів).

За даними компанії, в 2015 році Метінвест поставив близько 88 тис. тонн прокату з цих марок сталі, в тому числі 3 тис. тонн - на ринки Південно-Східної Європи та Близького Сходу.