ua en ru

"Метінвест" інвестує понад 900 млн гривень у будівництво сіркоочищення на аглофабриці ММК ім. Ілліча

"Метінвест" інвестує понад 900 млн гривень у будівництво сіркоочищення на аглофабриці ММК ім. Ілліча "Метінвест" інвестує понад 900 млн гривень у будівництво сіркоочищення на аглофабриці ММК ім. Ілліча

Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча Групи Метінвест приступив до будівництва комплексу очищення димових газів від оксидів сірки в рамках нової системи газоочистки аглофабрики. Проект вартістю понад 900 млн грн дозволить знизити викиди сполук сірки на 43%, повідомляє прес-служба "Метінвесту".

На даний момент фахівці приступили до будівельних робіт у зонах спікання і охолодження агломашин №7, №8 та №9. Паралельно йде установка комплектів «сухих» циклонів типу Hurriclone італійської компанії Termokimik Corporation на п'ятій агломашині. Фахівці Termokimik віддалено контролюють процес реконструкції аглофабрики в режимі онлайн.

Як наголошується, нова система газоочистки аглофабрики ММК ім. Ілліча передбачає трьохстадійне очищення агломераційних газів в рукавних фільтрах. Груба очистка від пилу відбувається у високоефективних циклонах останнього покоління і в реакційній зоні. Тонке доочищення газового потоку виконується на рукавному фільтрі сіркоочищення. Система газоочисного обладнання повністю герметична і передбачає повторне використання у виробництві уловленого пилу.

Будівництво сіркоочистки є важливим етапом реконструкції аглофабрики – найбільшого екологічного проекту в історії незалежної України. Загальні інвестиції Групи Метінвест в цей проект складуть 220 млн доларів, повідомили в прес-службі.

"Ми взяли на себе зобов'язання до 2020 року знизити викиди аглофабрики до найсуворіших європейських нормативів. І сьогодні темпи робіт дозволяють говорити, що ми ці зобов'язання виконаємо в строк. Протягом наступних трьох років сучасна система газоочистки дозволить нам знизити викиди пилу на 90%, а окислів сірки – на 43%", - повідомив генеральний директор ММК імені Ілліча Юрій Зінченко.