ua en ru

Metinvest Int. і ХТЗ включені до списку довірених постачальників Gaz de France

Компанія C4Gas S.A. (Франція), яка є головним закупівельним порталом найбільших в ЄС газотранспортних і нафтогазових компаній, завершила процедуру сертифікації продукції і системи збуту групи "Метінвест". Metinvest International S.A. і ВАТ "ХТЗ" включені до списку довірених постачальників газового концерну Gaz de France. Наявність кваліфікаційного сертифікату C4Gas S.A. дає можливість "Метінвесту" брати участь в тендерах на постачання труб великого діаметру для європейських компаній, повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Процедура підготовки до отримання сертифікату була розпочата в квітні 2008 р. і складалася з трьох етапів: адаптація і підготовка документації; аудит підприємств; постачання пробній партії продукції. Пробна партія труб виробництва Харцизького трубного заводу була відвантажена на адресу газового концерну Gaz de France в лютому 2010 р. Дана операція стала першим в історії постачанням українських труб великого діаметру для компанії Gaz de France.
За результатами проходження всіх необхідних етапів "Метінвест" отримав сертифікат, що дає право на участь у всіх тендерах компанії Gaz de France на постачання труб великого діаметру. Крім того, сертифікат є необхідною умовою для співпраці з такими великими газотранспортними компаніями як SPP A.S. Eustream S.A. (Словаччина) і Steweag-Steg GMBH (Австрія). Ці компанії проводять закупівлі газопровідних труб лише за наявності у претендента кваліфікації C4Gas S.A.
SPPA.S.EustreamS.A. (Словаччина) - одна з найбільших енергетичних компаній і надійний постачальник електроенергії і послуг. Більше 150 років компанія безпосередньо підтримує газову індустрію в Словаччині.
Steweag-Steg GMBH (Австрія) - газотранспортна компанія, яка займається постачанням і розподілом електроенергії. Компанія володіє і керує мережами розподілу електроенергії на високу, середню і низьку напругу області. Компанія була заснована в 2002 р. і базується в Граці, Австрія. Steweag Steg GMBH працює як дочірня компанія Energie AG Штирія.
Metinvest International SA - знаходиться в Женеві (Швейцарія) і є міжнародним каналом збуту групи "Метінвест". Відповідає за експортні продажі залізняку, напівфабрикатів і готової металопродукції підприємств групи "Метінвест" та інших компаній за межами України (окрім країн СНД).
ВАТ "Харцизький трубний завод" - найбільший в СНД виробник прямошовных електрозварювальних труб великого діаметру від 508 до 1422 мм із зовнішнім антикорозійним і внутрішнім антикорозійним покриттям для магістральних газо- і нафтопроводів. Потужності заводу дозволяють виробляти більше 1,3 млн т труб на рік, у тому числі 665 тис. т труб з покриттям.