ua en ru

Металіст - ПАОК: Харків'яни впоралися з ПАОКом та прошли далі в Лізі Чемпіонів

Харьковский "Металлист" вничью сыграл с греческим ПАОКом в рамках третьего квалификационного раунда Лиги Чемпионов. На гол харьковчанина Себастбяна Бланко соперник украинской команды ответил голом Томаша Нецида. Цієї нічиї вистачило "Металісту" для проходу далі після виїзної перемоги 2:0.

Харківський "Металіст" зіграв внічию з грецьким ПАОКом в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги Чемпіонів. На гол харків'янина Себастбяна Бланко в середині другого тайму, суперник української команди відповів голом Томаша Нецида за 10 хвилин до кінця поєдинку. Цієї нічиї вистачило "Металісту" для проходу далі після виїзної перемоги 2:0.

У наступному раунді "Металіст" може зіграти з "Зенітом", "Арсеналом", "Ліоном", "Міланом" і "Шальке-04", які потрапили в число сіяних команд в так званому нечемпіонскому жеребкуванні.

Разом з "Металом" в несіяні команди потрапили "Реал Сосьєдад", "Фенербахче", "Пасуш де Ферейра" і "ПСВ".

7 серпня, 20:00
Харків, "Металіст"
Металіст - ПАОК, 1:1 (перший матч 2:0)
Голи
: Бланко, 72 - Нацид, 83
Металіст: Дишленкович, Вільягра, Моледо, Азеведо, Папа Гуйє, Краснопьоров, Дієго Соуза (Марлос, 62), Едмар (Березовчук, 90+2), Соса, Бланко, Девіч (Крістальдо, 76)
ПАОК: Хакобо, Мігель Вітор, Ліно, Ціоліс (Нецід, 82), Георгіадіс (Лоуренс, 75), Лазар, Кацураніс, Кициу, Оліс, Лукас, Салпінгідіс (Салпінгідіс, 67)

Зі стенограмою онлайн трансляції можна ознайомитися тут.

Харків зустрів перший у своїй історії матч Ліги Чемпіонів повним стадіоном і банерами підтримки в момент, коли всі чекають реакції УЄФА з приводу рішення САС.

Але команда Маркевича радувати своїх уболівальників іскрометною грою, як виявилося, не збиралася. Розуміючи, що результату, досягнутого в Греції, вистачить для проходу, "Металіст" грав дуже обережно. Довгий час команди ніяк не могли створити моментів. Єдиний серйозний момент стався аж на 28-й хвилині. Після подачі зі штрафного від Соси Дієго Соуза зависнув навпроти воріт у повітрі та пробив головою, але м'яч пролетів мимо воріт. Після цього знову настало затишшя, поки перед самим свистком на перерву Дишленкович не звалив у своєму карному майданчику Лукаса. Суддя поставити пенальті не захотів. Хоча міг.

Другий тайм у виконанні команд був продовженням того дійства, що відбувалося і до перерви. ПАОК старанно йшов в атаку, "Металіст" цілком легко з цим справлявся, а сам до воріт Хакобо не поспішав. На інертність своїх гравців вирішив вплинути Маркевич, випустивши Марлоса, який фактично відразу почав бороздити свій правий фланг, накручуючи суперників. Це трохи підбадьорило "Метал" і вже через 10 хвилин вони відкрили рахунок. Марлос віддав направо на Сосу, той повернув в центр на Бланко. Аргентинець трохи змістився в центр і сильно низом пробив у ближній кут воріт. Хакобо до м'яча дістати не зміг. Гол ще більше розігнав харків'ян, але, як виявилося, не надовго. Знову пройшли 10 хвилин, і вже Дишленковичу довелося діставати м'яч зі своїх воріт. Це Томаш Нецід, який щойно вийшов на поле, з района 11-метрової точки відправив м'яч у нижній лівий кут воріт. Могли гості і ще один забити, але тому ж Нециду не вистачило точності після відмінного проходу та навісу Олісе з правого флангу.

В результаті, спокійна і "малокровна" нічия. Хотілося першої домашньої перемоги, але щось підказує, що самі гравці не дуже горіли бажанням битися. У них ще весь сезон попереду. Вже в суботу "Металісту" прийматиме вдома "Волинь", яка "поп'є крові". Так що, реальну силу харків'яни сьогодні не показали. Ось в п'ятницю дізнаємося ім'я суперника "Металу", ось тоді і можна буде поговорити про майбутнє.