ua en ru

Місцеві вибори: зафіксовані перші порушення

Місцеві вибори: зафіксовані перші порушення Фото: місцеві вибори (twitter anticrisismedia)

Спостерігачі зафіксували перші порушення на виборах в 202 ОТГ

Зафіксовані перші порушення на виборах в об'єднані територіальні громади (ОТГ). Про це повідомляє прес-служба громадської організації "Опора".

"У смт Красноріченське Кремінського району Луганської області в день голосування спостерігачі зафіксували агітаційні матеріали партії "Наш край" на території виборчої дільниці № 440149. Агітаційні матеріали були видалені після зауважень громадських спостерігачів. Відповідно до закону, агітаційні матеріали потрібно прибрати з 24 години останньої п'ятниці, що передує дню голосування", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, крім того ділянки в селищі Пищики Київської області та в селі Верхньокам'янське Донецької області відкрилися із запізненням.

Так, у Київській області ділянку відкрили на 40 хвилин пізніше через додатковий перерахунок бюлетенів. У Донецькій області дільниця відкрилася із запізненням на годину. Відзначається, що комісія напередодні не призначила відповідальних за роздачу бюлетенів і не підготувала документи для роздачі.

Крім того, в селі Кирдани Житомирської області при ранковому перерахунку бюлетенів виявлено невідповідність 3 бюлетенів для голосування за кандидатів в депутати. Вони за формою і кольором відповідають, але вони не були надруковані, а були повністю порожні. Бюлетені вилучили і склали відповідний акт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що національна поліція працює в посиленому режимі, забезпечуючи охорону виборчих дільниць і правопорядок поблизу них в зв'язку з проведенням місцевих виборів.