ua en ru

Місцеві вибори на Донбасі мають відбуватися за участі представників ОБСЄ, - голова місії

Місцеві вибори на Донбасі мають відбуватися за участі представників ОБСЄ, - голова місії Фото: Івіца Дачич

Зброя має замовкнути, а політичні процеси мають прискоритися

Місцеві вибори на території Донбасу мають відбуватися за участі представників моніторингової місії ОБСЕ. Про це під час спільної заяви з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним заявив Діючий голова ОБСЄ, Перший Віце-прем'єр-міністр, Міністр закордонних справ Республіки Сербія Івіца Дачич, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо і думаємо, що зброя має замовкнути і стрілянина повинна закінчитися. Важке озброєння має бути відведене і спеціальна місія ОБСЄ має отримати доступ до всіх територій теж. Крім цього, виконання їх функцій має викликати повагу у всіх. Дуже важливо зараз говорити про те, що все повинно стихнути у гарячих точках, наприклад, у Широкино. Зброя має замовкнути, а політичні процеси мають прискоритися. Я кажу про місцеві вибори і реформи, які має провести влада. Конституційна реформа має бути проведена у формі децентралізації і основна увага має бути приділена Донбасу. Дуже важливо, щоб місцеві вибори відбулися на основі договорів і при участі представників ОБСЄ", - заявив він.

Нагадаємо, території Донецької та Луганської областей, де восени мають пройти місцеві вибори, будуть визначені в ході додаткових консультацій.