ua en ru

Місцеві вибори: 92% комісій вчасно затвердили тексти бюлетенів

Місцеві вибори: 92% комісій вчасно затвердили тексти бюлетенів Фото: вибори (УНІАН)

Місцеві вибори пройдуть 29 жовтня

Перед першими місцевими виборами 29 жовтня 2017 року 92% територіальних виборчих комісій вчасно затвердили тексти бюлетенів. Про це на прес-конференції заявив аналітик громадянської мережі ОПОРА Олександр Клюжев, передає кореспондент РБК-Україна.

"За нашими даними, 186 з 201 ТВК на перших місцевих виборах 2017 вчасно затвердили тексти бюлетенів на виборах сільських, селищних, міських голів. 185 ТВК дотримувалися строків затвердження текстів бюлетенів на виборах депутатів місцевих рад. Таким чином, 92% комісій вчасно затвердили тексти бюлетенів ", - зазначив Клюжев.

За його словами, недотримання термінів було спровоковано незавершеними судовими процесами у зв'язку з відмовою в реєстрації або скасуванням реєстрації кандидатів.

"У 26 ТВК спостерігачі виявили помилки і неточності в текстах виборчих бюлетенів. Ці помилки полягають у неточності в написанні персональних даних кандидатів, некоректних вказівках посад та іншому", - додав він.

Крім того, за даними ОПОРИ, в 4 з 201 громадах виборчі бюлетені виготовляються підприємствами, власниками яких є кандидати на виборах або публічні лідери місцевих організацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з вересня зафіксовано понад 200 випадків порушень в ході підготовки до місцевих виборів.