ua en ru

Місцеві вибори: з вересня зафіксовано понад 200 випадків порушень

Місцеві вибори: з вересня зафіксовано понад 200 випадків порушень Фото: Ольга Айвазовська (facebook.com olga.ajvazovska)

Рейтинг порушень очолює поширення агітаційних матеріалів у недозволених законом місцях

З 9 вересня 2017 року зафіксовано більше 200 випадків порушень під час організації виборчої кампанії в об'єднаних територіальних громадах. Про це під час прес-конференції з приводу презентації проміжного звіту за результатами спостереження ОПОРИ на перших місцевих виборах у ОТГ 29 жовтня 2017 року заявила координатор виборчих та парламентських програм ГО ОПОРА Ольга Айвазовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Від 9 вересня зафіксовано більше 200 випадків порушень. Рейтинг порушень очолює поширення агітаційних матеріалів у недозволених законом місцях (40%). Найбільш активні агітаційні кампанії проводять місцеві організаціі та кандидати ВО "Батьківщина", які представлені різними формами активності у 54% територіальних громад. Організації Блоку Петра Порошенко "Солідарність" представлені помітною агітаційною активністю у 42% територіальних громад", - сказала вона.

Місцеві вибори: з вересня зафіксовано понад 200 випадків порушень

Фото: статистика

При цьому дещо меншим охопленням територіальних громад супроводжуються агітаційні заходи УКРОПу, аграрної партії та Радикальної партії Олега Ляшка.

Айвазовська також зазначила, що зафіксована проблема у формуванні округів та питання у фінансуванні агітаційної кампанії.

Нагадаємо, раніше прес-служба Центральної виборчої комісії повідомила, що передвиборна агітація на виборах в об'єднані територіальні громади (ОТГ) закінчується в ніч на 28 жовтня 2017 року.