ua en ru

Заходи по дедоларизації економіки забезпечать гривні тимчасову підтримку, - S&P

Регуляторні заходи для дедоларизації економіки, а також скорочення зведеного дефіциту держбюджету, забезпечать гривні тимчасову підтримку. Таку думку в коментарях РБК-Україна висловив директор по суверенних рейтингах, головний аналітик по Україні Standard&Poor's Ratings Services Тревор Каллинан.

"Але вони (вжиті заходи) не поліпшать основні показники України, такі, як великий і зростаючий дефіцит поточного рахунку, який є одним з факторів, які чинять тиск на обмінний курс і міжнародні резерви", - відзначив експерт.

Говорячи про перспективи поновлення співробітництва України із МВФ, Тревор Каллинан зазначив, що, ключові структурні критерії, які раніше встановлювалися для офіційного Києва, швидше за все, залишаться точками спотикання і в майбутніх переговорах.

"Вони включають підвищення внутрішніх тарифів на газ, фіскальну консолідацію, а також більш гнучкий режим обмінного курсу. У результаті обговорення з МВФ можуть розтягтися і в 2013 році, і з нашої точки зору будь-яка угода може виявитися важким для реалізації", - резюмував представник Standard&Poor's.