ua en ru

Мери Бучі та Ірпеня 6 років незаконно роздавали землі, - Луценко

Мери Бучі та Ірпеня 6 років незаконно роздавали землі, - Луценко Фото: Юрій Луценко

Незаконне надання у власність здійснювалось в період 2006-2012 років

Міський голова Бучі Анатолій Федорук та мер Ірпеня Володимир Карплюк протягом шести років незаконно відводили у власність земельні ділянки своєму оточенню. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

"Сьогодні в рамках справи про розкрадання 890 га лісу підрозділи ГПУ, СБУ та МВС провели обшуки за 31 адресою, в тому числі і за місцем проживання мерів Бучі та Ірпеня. Підозрювані посадові особи протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва", - зазначив генпрокурор.

Крім того, начальник департаменту ГПУ з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Володимир Гуцуляк під час брифінгу повідомив, що наразі розслідується надання у власність 14 га земель.


"Розслідується надання у власність 14 га, які були передані 141 підставній особі, а потім передані Ігорю Калетнику (колишньому першому заступнику голови парламенту, - ред.) . Обшуки йдуть, але я можу констатувати їх ефективність. Ці землі спершу виводили, а потім передавалися підставним особи, а пізніше передавали в користування посадовим особам, а також їх родичам", - сказав Гуцуляк.

"Заплановано проведення слідчих дій, як в державних установах, так і в офісах підприємців, які готували технічну документацію, а також за місцем проживання посадових осіб", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генпрокуратура проводить обшуки в будинку мера Бучі Київської області Анатолія Федорука, підозрюваного в махінаціях з виділенням землі.

До цього прокуратура провела обшук в міськраді Ірпеня в рамках розслідування кримінальної справи за зловживання владою або службовим становищем.