ua en ru

ДСНС вилучила майже 2,7 тисяч вибухонебезпечних предметів в ході розмінування під Калинівкою

ДСНС вилучила майже 2,7 тисяч вибухонебезпечних предметів в ході розмінування під Калинівкою Фото: розмінування (facebook.com/MNS.GOV.UA)

Піротехніки обстежили на наявність вибухонебезпечних предметів 26 тисяч 374 га території

Українські сапери виявили та вилучили 2 682 тис. вибухонебезпечних предметів навколо військового складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області після вибухів на арсеналі. Про це повідомляє прес-служба Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Повідомляється, що зведеним піротехнічним загоном ДСНС України, в який входить 74 людини і 27 одиниць техніки, проводиться очищення місцевості від вибухонебезпечних предметів у 2-х кілометровій зоні навколо арсеналу.

Так, піротехніками обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 26 374 тис. га території, виявлено та вилучено 2 тис. 682 вибухонебезпечних предмета.

Як наголошується, що всього з початку виконання робіт отримано та виконано 453 заявки від населення по виявленню вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, раніше голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін заявив, що розмінування територій навколо військового складу боєприпасів у Калинівці Вінницької області завершиться до кінця листопада.