ua en ru

Меру Запоріжжя Сину дали тиждень на ознайомлення з матеріалами судової справи

Меру Запоріжжя Сину дали тиждень на ознайомлення з матеріалами судової справи Олександр Сін

Слідчий суддя Орджонікідзевського районного суду р. Запоріжжя встановив меру міста Олександру Сіну на 14 квітня кінцевий термін для ознайомлення з матеріалами кримінального провадження. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Запорізької області, передає кореспондент РБК-Україна.

"26 березня досудове розслідування було закінчено, після чого слідчий повідомив міському голові про початок наступного слідчої дії - ознайомленням з матеріалами. Однак чиновник так і не закінчив вивчати виробництва. Тому з метою не допустити безпідставного затягування слідства прокуратура звернулася з відповідним клопотанням до суду", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, 25 лютого Олександру Сіну вручили повідомлення про підозру за ч. 1 ст. 172 КК України. http://www.rbc.ua/rus/news/mer-zaporozhe-poluchil-izveshchenie-o-podozrenii-i-povestku-25022015223600

Досудовим розслідуванням встановлено, що 31 грудня 2014 р. мер уклав контракти з керівниками комунальних установ охорони здоров'я міста строком на три місяці, тим самим грубо порушивши вимоги Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров'я" та законодавства про працю, якими передбачено укладення таких контрактів на термін від трьох до п'яти років.

"У чому мене звинувачують, я не розумію. Питання було опрацьовано і кадровиками, і юристами", - раніше заявляв Сін про розслідування стосовно його дій.

Також суд оштрафував мера Запоріжжя за нецензурне висловлювання на сесії міськради.