ua en ru

Меру Черкас повідомили про ще одну підозру

Меру Черкас повідомили про ще одну підозру Фото: Анатолій Бондаренко (facebook.com/Анатолій-Бондаренко)

За даними слідства, через дії Бондаренка Черкаська міськрада недоотримала понад  447 тис. гривень 

Меру Черкас Анатолію Бондаренку повідомлено про підозру у зловживанні владою. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

Як зазначається, сьогодні, 8 жовтня 2018 року, місцева прокуратура повідомила Бондаренку про нову підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи, використання службовою особою влади всупереч інтересам служби, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам) Кримінального кодексу України.

Повідомляється, що Бондаренко, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, в липні 2017 року підписав і скерував до суду лист про відкликання апеляції за позовом Черкаської міськради до приватного підприємства, яке займається будівництвом. Справа стосувалася стягнення заборгованості через невиконання підприємством умов договору оренди щодо строків початку будівництва та розірвання договору.

Зазначається, що відповідні дії Бондаренка унеможливили стягнення з орендаря заборгованості. Таким чином Черкаська міська рада недоотримала понад 447 тис. гривень доходів.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 4 жовтня меру Черкас повідомили про підозру в створенні штучних перешкод у роботі депутатів Черкаської міської ради.