ua en ru

Меру Черкас повідомили про підозру в перешкоджанні роботі депутатів міськради

Меру Черкас повідомили про підозру в перешкоджанні роботі депутатів міськради Фото: Анатолій Бондаренко (facebook.com/Анатолій-Бондаренко)

Анатолію Бондаренку сьогодні вручили підозру

Меру Черкас Анатолію Бондаренку повідомили про підозру в створенні штучних перешкод у роботі депутатів Черкаської міської ради. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу облпрокуратури.

"У четвер, 4 жовтня, Черкаською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру міському голові м. Черкаси у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що до повноважень Бондаренка, як мера Черкас, належить, зокрема відкривати, вести та закривати сесію міської ради, забезпечувати гласне проведення сесій із забезпеченням права кожного бути присутнім на них. Разом з тим, за даними слідства, він "умисно, всупереч інтересам місцевого самоврядування створив штучні перешкоди в роботі депутатів Черкаської міської ради".

За даними слідства, Бондаренко, достовірно знаючи про наявність свого розпорядження від 6 серпня 2018 року про перенесення 56-го засідання сесії Черкаської міськради на 23 серпня, не продовжив роботу зазначеного засідання. Крім того, він, з метою створення перешкод у роботі депутатів Черкаської міської ради 22 серпня, перебуваючи в м. Канів, оголосив про скликання 57 позачергового засідання сесії міськради, яке було призначене на 15 годину 22 серпня в м. Канів.

"Продовжуючи свої злочинні дії, міський голова головуючи провів позачергову сесію міської ради, яка тривала близько 30 хвилин, тим самим створив штучні перешкоди в роботі значної кількості депутатів, не забезпечивши їх присутність, а також позбавив останніх можливості реалізувати надані законом повноваження представляти на сесії Черкаської міської ради інтереси своїх виборців і відповідні партійні організації, приймати важливі для громади міста Черкаси рішення, голосувати, вносити пропозиції, зміни та поправки в рішення", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що прокуратура Києва оголосила голові Державного агентства резерву Вадиму Мосійчуку підозру у службовій недбалості.