ua en ru

Меру Балаклії заочно повідомили про підозру в держзраді

Меру Балаклії заочно повідомили про підозру в держзраді Фото: мер Балаклії Іван Столбовий (censor.net)

Харківська обласна прокуратура заочно повідомила про підозру в держзраді та колабораційній діяльності меру Балаклії Івану Столбовому. За даними слідства, він перейшов на бік окупантів та закликав до "лояльного" ставлення до Росії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram Офісу генпрокурора.

Як інформують у відомстві, у листопаді 2015 року чоловіка обрали Балаклійським міським головою Ізюмського району Харківської області. Однак під час окупації міста військами РФ у березні мер прийняв рішення перейти на бік ворога.

Так, він надав добровільну згоду на виконання повноважень міського голови у підтримуваному окупаційним режимом.

Відомо, що 28 березня Столбовий провів нараду керівництва Балаклійської міської ради, в ході якої агітував своїх заступників до лояльного ставлення як до окупаційних військ, так і до РФ в цілому.

У цей же день він провів зібрання місцевих мешканців та повідомив про видачу "гуманітарної допомоги" військовими РФ, а також про те, що ним ведуться перемовини з керівництвом окупаційних військ щодо налагодження роботи комунальних служб у місті.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що міський голова Балаклії покинув територію громади. Він разом з родиною втік до Росії.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.