ua en ru

У МЕРТ заявили про технічну помилку в угоді про ЗВТ з Канадою

У МЕРТ заявили про технічну помилку в угоді про ЗВТ з Канадою Фото: ЗВТ України з Канадою (колаж РБК-Україна)

Технічна помилка не впливає на застосування договору

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили про технічну помилку в угоді про Зону вільної торгівлі між Україною та Канадою. Про це повідомляє пресс-служба МЕРТ.

"Мінекономрозвитку підтверджує, що в Угоді про вільну торгівлю з Канадою в додатку "Тарифний графік Канади", дійсно, перераховані правила скасування і зниження мита для українських товарів, що імпортуються в Канаду. В українському тексті додатка, однак, мова йде про "зниження ввізних мит для товарів канадського походження", - йдеться в повідомленні.

Втім, згідно з повідомленням, ця помилка не впливає на застосування угоди та виконання сторонами зобов'язань.

"Ця помилка є технічною і не впливає на застосування угоди та виконання сторонами їх зобов'язань. Українська сторона вважає, що при ввезенні українських товарів до Канади має застосовуватися "Тарифний графік Канади", що міститься в англійській і французькій мовах угоди", - повідомляє прес-служба МЕРТ.

Повідомляється, що МЕРТ вже вживає заходів для виправлення помилки. Також вже готуються додаткові роз'яснення для українських експортерів про митах, які будуть застосовуватися до українських товарів.

Нагадаємо, вчора, 1 серпня 2017 року, угода про зоні вільної торгівлі між Україною і Канадою офіційно вступило в силу.