ua en ru

В МЕРТ заявили про необхідність перегляду угоди про ЗСТ з Євросоюзом

В МЕРТ заявили про необхідність перегляду угоди про ЗСТ з Євросоюзом Фото: Наталія Микольська (facebook.com/"Ассоциация Інформаційні технології України")

Микольська заявила, що передбачені угодою квоти наразі не задовольняють вимоги як економіки України та ЄС

Угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом необхідно переглянути. Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська в рамках щорічної зустрічі "Ялтинської європейської стратегії", повідомляє прес-служба YES.

"Теперішню угоду про зону вільної торгівлі необхідно переглянути. Угода була підготовлена давно і вже застаріла. Нам потрібно зібратися з представниками ЄС та подивитися, які заходи лібералізації мають бути проведені", - сказала вона, додавши, що квоти, які передбачені угодою, наразі не задовольняють вимоги як економіки України та ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України заявили про технічну помилку в угоді про Зону вільної торгівлі між Україною та Канадою.

"Мінекономрозвитку підтверджує, що в Угоді про вільну торгівлю з Канадою в додатку "Тарифний графік Канади", дійсно, перераховані правила скасування і зниження мита для українських товарів, що імпортуються в Канаду. В українському тексті додатка, однак, мова йде про "зниження ввізних мит для товарів канадського походження", - повідомляли у відомстві.