ua en ru

МЕРТ зафіксував зниження рівня тіньової економіки в 2016 році

МЕРТ зафіксував зниження рівня тіньової економіки в 2016 році Фото: МЕРТ зафіксував зниження рівня тіньової економіки в 2016 році

Незважаючи на це в українській економіці залишається ряд проблем, які стримують процес детінізації

Міністерство економічного розвитку і торгівлі зафіксувало зниження рівня тіньової економіки в 2016 році. Про це йдеться в звіті, підготовленому МЕРТ.

"За попередніми розрахунками Мінекономрозвитку в I півріччі 2016 рівень тіньової економіки становив 38% офіційного ВВП, що на 4 в. п. менше у порівнянні з показником відповідного періоду 2015", - йдеться в повідомленні.

У МЕРТ відзначили, що детінізація стала результатом закріплення відносної макроекономічної стабільності, поліпшення бізнес-клімату, поступового відновлення і формування нових міжгалузевих зв'язків в економіці, почала процесів детінізації на ринку праці внаслідок зниження ЄСВ.

Однак на даний момент в українській економіці залишається ряд проблем, які стримують процес детінізації.

Зокрема, тенденція до скорочення обсягів кредитування корпоративного сектора, збереження низької зовнішньоекономічної кон'юнктури, поглиблення конфлікту у міжнародних відносинах з РФ в результаті впровадження ній товарних і транзитних обмежень, збереження фінансових ризиків в умовах недоотримання кредитних коштів МВФ і фінансової допомоги з інших джерел

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МЕРТ пропонує уряду зобов'язати компанії з державною часткою в статутному капіталі направити на виплату дивідендів 50% прибутку за підсумками 2016 року.