ua en ru

МЕРТ України збільшив на 77 - до 935 найменувань перелік товарів для вилучення з вільної торгівлі з РФ

МЕРТ України збільшив на 77 - до 935 найменувань перелік товарів для вилучення з вільної торгівлі з РФ
Міністерство економічного розвитку і торгівлі України збільшило на 77 позицій - до 935 найменувань перелік товарів, які можуть бути вилучені з режиму вільної торгівлі при імпорті з Російської Федерації до України

Міністерство економічного розвитку і торгівлі України збільшило на 77 позицій - до 935 найменувань перелік товарів, які можуть бути вилучені з режиму вільної торгівлі при імпорті з Російської Федерації до України. Про це повідомила прес-служба Мінекономрозвитку.

У оновленому проект переліку товарів, які можуть бути вилучені з режиму вільної торгівлі при імпорті з Російської Федерації до України (з урахуванням зауважень та пропозицій), яку оприлюднило сьогодні Мінекономрозвитку, значиться 935 товарів, тоді як у попередній проект переліку увійшли 858 найменувань товарів.

Нагадаємо, як повідомляли у Мінекономрозвитку, 19 вересня 2014 р. урядом Російської Федерації прийнято постанову № 959 "О введении ввозных таможенных пошлин в отношении товаров, страной происхождения которых является Украина", якою передбачається введення мит щодо деяких товарів українського походження в розмірі ставок Єдиного митного тарифу Митного союзу.

У зв'язку із цим Мінекономрозвитку винесло на обговорення перелік товарів за кодами УКТЗЕД, які можуть бути вилучені з режиму вільної торгівлі при імпорті з Російської Федерації до України у разі набуття чинності постанови уряду Російської Федерації № 959 від 19 вересня 2014 р.