ua en ru

МЕРТ створить координаційну платформу для покращення ринкового нагляду

МЕРТ створить координаційну платформу для покращення ринкового нагляду Фото: МЕРТ знову оцінить систему нагляду (фото з відкритих джерел)

Засідання учасників заплановано на лютий 2018 року

Міністерство економічного розвитку і торгівлі ініціює створення координаційної платформи між органами ринкового нагляду, яке заплановано на лютий 2018 року. Про це повідомляє прес-служба МЕРТ.

Як пояснили у відомстві, створення такої платформи обумовлено тим, що в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, наша країна взяла на себе зобов'язання щодо гармонізації системи технічного регулювання з метою усунення технічних бар'єрів у торгівлі. Однією зі складових технічного регулювання є створення ефективної системи ринкового нагляду, яка забезпечує захист споживачів від небезпечної продукції.

Ефективна система ринкового нагляду є однією з передумов підписання Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислових товарів між Україною та ЄС (англ. Agreements on Conformity Assessment and Acceptance of Industrial Goods, ACAA), яка передбачає взаємне визнання сертифікатів відповідності промислових товарів.

Згідно з Законом "Про державний ринковий нагляд", Мінекономрозвитку оцінює систему ринкового нагляду раз на три роки. Наступна оцінка відбудеться в 2018 році.

Нагадаємо, МЕРТ запускає портал підтримку малого і середнього бізнесу.