ua en ru

МЕРТ прогнозує завершення процесу формування наглядової ради "Нафтогазу" протягом 2-3 тижнів

МЕРТ прогнозує завершення процесу формування наглядової ради "Нафтогазу" протягом 2-3 тижнів Фото: Ковалів повідомила, що формування наглядової ради "Нафтогазу" буде завершено за 2-3 тижні

У МЕРТ сподіваються формувати незалежні ради по всім державним підприємствам

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України прогнозує завершення процесу формування наглядової ради НАК "Нафтогаз України" протягом 2-3 тижнів. Про це сьогодні, 18 березня, в ході позачергового засідання Кабінету міністрів повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Юлія Ковалів, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні номінаційний комітет вже завершує процедури відбору цих незалежних членів наглядової ради і протягом наступних 2-3 тижнів цей відбір вже завершиться і з незалежними членами наглядової ради будуть підписані відповідні контракти", - сказала Ковалів.

Вона також зазначила, що підписання закону, який передбачає прозоре корпуправление держпідприємством, надалі прискорить процес створення таких наглядових рад на всіх державних компаніях.

"На сьогодні лише 41% працюючих державних підприємств публікує в тій чи іншій мірі звітність про свою діяльність. Для решти 60% - це таємниця за сімома замками. Ми сподіваємося, що після підписання цього закону, ми почнемо формувати такі незалежні ради по всім державним підприємствам", - сказала вона.

Нагадаємо, новим керівником корпоративної безпеки НАК "Нафтогаз України" голова правління компанії Андрій Коболєв призначив Костянтина Пожидаєва.